FireBoard
Witamy, Gość
Proszę Login albo Zarejestruj.    Zapomniałeś hasło?
mandriva discovery Mandriva 2007 nie widzi drukarki sieciowej (1 wejść) (1) Gości
Idź na dół Odpowiedz Ulubione: 0
TEMAT: mandriva discovery Mandriva 2007 nie widzi drukarki sieciowej
gbb (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
mandriva discovery Mandriva 2007 nie widzi drukarki sieciowej  
Posiadam małą sieć złożoną z 4 komputerów. Serwerek na Mandrivie 2006 pełni rolę routera, serwera plików, ssh i serwera wydruku. Na pozostałych komputerach-klientach dokąd była Mandriva 2006 wszystko było ok. Na klientach zainstalowałem Mandrivę 2007 Discovery i Free. Komputery-klienci przestały widzieć drukarkę sieciową. Mimo moich usilnych prób ze zdalnym i lokalnym serwerem Cups drukarka jest niewidoczna. Proszę o jakieś sugestie bo pomysłów już mi brakło. gbb.

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
gbb (Gość)
Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Data urodzin:
mandriva discovery Mandriva 2007 nie widzi drukarki sieciowej  
Posiadam małą sieć złożoną z 4 komputerów. Serwerek na Mandrivie 2006 pełni rolę routera, serwera plików, ssh i serwera wydruku. Na pozostałych komputerach-klientach dokąd była Mandriva 2006 wszystko było ok. Na klientach zainstalowałem Mandrivę 2007 Discovery i Free. Komputery-klienci przestały widzieć drukarkę sieciową. Mimo moich usilnych prób ze zdalnym i lokalnym serwerem Cups drukarka jest niewidoczna. Proszę o jakieś sugestie bo pomysłów już mi brakło. gbb. Problem rozwiązany. Na komputerze kliencie trzeba było jednak uruchomić serwer Cups i ręcznie wpisać drukarkę: ipp://zdalny_adres_ip/printers/HPDesJet3650 Nie wiem czemu takie utrudnienie. W poprzednich wersjach MDV i MDK drukarka zdalna od razu była widoczna w printerdrake. Nie trzeba było instalować na klientach serwera cups. gbb.

Report do moderatora   Loguj się Loguj się  
  Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
Idź do góry Odpowiedz
Polish Version by JoomlaPL.com Team