witam, kilka dni temu buszując po _link_ach distrowatch.com znalazłem bardzo ciekawą rzecz - prezentację instalacji Slacka wykonaną we flashu (zrzut ekranów - 4klatki/sek - ze skróconą do maksimum częścią kopiowania plików). Wyglądało to bardzo efektownie i przemawiało do mnie bardziej, niż martwa seria screenshotów

spodobało mi się to na tyle, że zrobiłem już kilka takich firmowych prezentacji (głównie z zakresu Lotus Notes i firmowego ERP) dla moich podopiecznych . Z ich reakcji wynika, że jest to bardziej czytelna i zrozumiała forma, niż statyczna dokumentacja. i tak sobie pomyślałem, że można by przygotować kilka takich flashów dotyczących np.: instalacji i konfiguracji Ubuntu. Idąc dalej, można by przygotować swego rodzaju prezentację systemu i jego możliwości (takie show bez konieczności instalacji i uruchamiania livecd). Przykład: Ubuntu potrafi odtwarzać większość istniejących plików multimedialnych (a w tle Amarok czy xmms z uruchomionym mp3, Totem z filmikiem ....), Ubuntu doskonale radzi sobie w sieci (a w tle Firefox i Evolution, czy inny Thunderbird). I tak dalej, i tak dalej. Jestem pewien, że kilkuminutowy pokaz powie więcej świeżym/przyszłym użytkownikom niż wiele kartek papieru. i jak koledzy zapatrują się na ten pomysł .... pozdrawiam PABB